Wyłączanie świateł Octavia 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartekfon
    Classic
    • 2015
    • 4

Zamieszczone przez Przem78
    wczoraj po południu zadzwoniłem i zamówiłem telefonicznie, dzisiaj o 8.45 odebrałem a o 9.00 już zamontowałem na masterze
    To piorunem dostałeś towar. W dziadowskim mieście Lublin trzeba czekać 2 tygodnie - z Niemiec sprowadzają.
  • slodkii
    Classic
    • 2013
    • 11

Witam wszystkich, jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość

Mam pytanie, czy wie ktoś jak wyłączyć światła w Octavii 1 2004 rok? Chodzi o to, że auto było kupione w polskim salonie, a w 2004 roku wprowadzono obowiązek jazdy na światłach i fabrycznie założono do niej coś, co powoduje, że samochód jest non stop na światłach i nie da się ich wyłączyć nie wyciągając kluczyka ze stacyjki. Jest to niepraktyczne o tyle, że jak coś się robi przy samochodzie i wymaga to włączonego zapłonu, to światła rozładowują akumulator i biją po oczach.

Komentarz

• KonradWroclaw
      Drive
      • 2012
      • 60
      • Octavia I (1U2)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Prawdopodobnie da się to wyłączyć podłączając auto pod kompa. Moja jest z 2001 roku, więc nawet pewnie nie ma takiej funkcji, a szkoda, bo z ciekawości bym przetestował

Komentarz

• Mariusz87
        L&K
        • 2011
        • 1286
        • Octavia II combi (1Z5)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

slodkii, w środę wpadnij na spota przy Ergo Arenie to może coś zaradzimy obserwuj wątek trójmiejski to się dowiesz więcej :wink:
        moje stare auto
        jest scout

Komentarz

• fazy2
          Ambiente
          • 2013
          • 168
          • Octavia I combi (1U5)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja w mojej jedynce'03 mam na stałe soczewki bez pozycyjek, które służą za dzienne :shock: , a powodem jest dodanie jednego kabelka pod włącznik świateł.
          Jeżeli mój post coś wniósł, to wyślij ,,pomógł,,

Komentarz

• rafiki
            RS
            • 2012
            • 15975
            • Superb III (3V3)

slodkii, a może masz tak jak u mnie? Ja swojego szkodnika kupiłem ciut ponad rok temu i pod stacyjkę mam podpięty automat od świateł. Może to w tym rzecz a nie w kompie. Wyjmij włącznik świateł (i dla wygody to pokrętło od regulacji zasięgu) i zobacz czy masz tam takie ustrojstwo. Wygląda to tak:
            رافال
            Spoty
            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Bartek81
              Classic
              • 2012
              • 9

kolego ja też mam coś takiego. Przy bezpiecznikach mam taki przełącznik który włącza lub wyłącza te światła

Komentarz

• slodkii
                Classic
                • 2013
                • 11

Faktycznie jest przełącznik pod bezpiecznikami, który prawdopodobnie jest połączony z takim automatem, jakiego zdjęcie wrzucił rafiki, chociaż nie rozbierałem tego, żeby to obejrzeć W każdym razie dzięki za pomoc

Komentarz

Pracuję...